”Ce” și ”din ce” este formată dragostea?

O spun sub formă de mărturie/mărturisire, nu pentru că nu am înțeles, ci, poate e cineva dintre dumneavoastră care se gândește la același subiect ca și mine: DRAGOSTEA.

Am fugit ani întregi după ea, am căutat-o în diferite femei și aproape de fiecare dată, am fost dezamăgit, nu de autenticitatea dragostei lor, ci a cererii mele, de fiecare dată când primeam doza de iubire, la un moment dat, creștea cererea și inevitabil, doza de iubire trebuia mărită.

Credeam că e just să cer să fiu iubit, apreciat, respectat, iertat, alintat etc.

Niciodată nu m-am întrebat: „care e nevoia ei?”, „cum pot s-o ajut?”, „cât destul, e destul? ” „de ce plânge fără motiv?”, „cum poate să plângă și să fie fericită în același timp?”, eeeeeeeetttttcccc

Ajunsesem la un moment dat să fiu dezamăgit, îmi spuneam că, „nu s-a născut acea femeie care să mă poată iubi, pe mine!”

Credeam că „a iubi” e suficient ca să fii fericit! Ce naiv!

Au fost nevoie de ani și de multe cicatrici, care să-mi demonstreze că eu eram problema, nu ele.

Am ajuns la concluzia că DRAGOSTEA NU TE ELIBEREAZĂ, EA TE ANGRENEAZĂ!

Nu poți spune cuiva „te iubesc” cu vasele murdare în chiuvetă, de o săptămână, ori cu hainele nespălate de o lună, sau stând cu telecomanda în mâna, în timp ce „iubita” face curățenie, gătește, crește prunci, face teme, duce gunoiul etc.

Nu poți spune cuiva „draga mea” după ce ai umilit-o în privat sau public, sau ai înjurat-o, ori nu ai decența să respecți că „o doare capul”.

Din punctul meu de vedere, dragostea e combustibilul care face orice relație să funcționeze.

Dragostea te face să il/o ai ca pasiune, pe el/ea, să știi tot ce-i place, displace, să nu lași obișnuința să intre intre voi.

Nu fac referire la „îndrăgosteală”. Ci la respect, apreciere, înțelegere, acceptare, iertare etc.

 • Un sfânt, Sfântul Apostol Pavel ne spune definiția dragostei:
  „Dragostea este:
  1) răbdătoare,
  2) dragostea este plină de bunătate,
 • 3) nu este invidioasa,
  4) dragostea nu se laudă,
  5) nu este mândră,
  6) nu se comportă indecent,
  7) nu-și urmărește propriile interese,
  8) nu se supără,
  9) nu se gândește la rău,
  10) nu se bucură de nedreptate, ci
 • 11) își găsește bucuria în adevăr,
  12) suportă totul,
  13) crede totul,
  14) suferă totul”

Fac apel la dragoste! Și, ca un muritor, care caută într-o lume imperfectă, perfectibilitatea, înspre perfecțiune, vă îndemn, iubiți sincer, chiar dacă e pentru o zi!

Publicat de CASISTUL

Am descoperit că scrisul mă vindecă și îmi dă sentimentul participării la actul creației, la creionarea caracterului meu, la asumare, la descoperirea lui Dumnezeu. Faptul că îmi asum să fiu vulnerabil, mă face puternic (nu vreau să fiu puternic pentru mine, mi-am demonstrat destule) și disponibil pentru cei care au nevoie să fie încurajați. În lupta mea cu visul de a deveni un om ordinar, am realizat extraordinarul. Cu ajutorul lui Dumnezeu am realizat multe lucruri mari în viață, din care am tras multe învățături, învățături pe care doresc să le împărtășesc cu tine. Poate vei trece și tu pe unde-am trecut eu, și, așa cum am fost păzit de pățaniile altora, poate vei fi păzit și tu. De când mă știu am fost înconjurat de mulți copii, cei mai mulți dintre ei nu-și cunosc, nu-și vor cunoaște sau nu doresc să-și cunoască vreodată părinții; o mare parte dintre ei au fost abandonați prin maternitățile din România, o mică parte au fost aruncați prin tomberoanele pentru gunoi, și, o și mai mare parte au fost lăsați de părinții lor după 1-3 ani de la naștere sau la adolescență. Sunt multe episoade din copilăria mea care sunt demne de uitare, sau cel puțin de iertat, dar am și o mulțime de amintiri care m-au identificat și care continuă să mă identifice cu frații mei mai mici din orfelinatele din România. Aproape 20 de ani am trăit prin orfelinatele din România, unde am experimentat ”mai multe grămezi” de experiențe. m fost plimbat prin 6 case de copii (unele dintre ele disciplinar); ultima dintre ele a fost cea din Timișoara. Am fost și sunt un visător, am visat și am luptat pentru visele mele, am conștientizat că nu am altă opțiune decât să lupt și să-mi cuceresc visele și fricile. Azi, din cauza lui Dumnezeu, sunt directorul casei de copii din Timișoara, ultima de la care am plecat. Mi-am asumat investirea în frățiorii mei (care uneori sunt cu toată ființa în nori) și îndrumarea lor. E cumplit să crești fără părinți, să nu ai un model pe care să-l copiezi și o familie față de care să ai sentimentul aparteneței și al identității. Mare, mi-e atât de greu să leg relații „normale” cu părinții mei. Sunt oameni faini, dar, dacă am un mare handicap de adaptare, este acela de a fi copil într-o familie, familia mea. Sunt independent de când mă știu, niciodată nu a existat cuvântul „nu pot”, dar am explorat și exploatat fiecare parte din mine, m-am șlefuit și am căutat și continui să mă educ, până acolo încât acum mă simt prea bine.

2 gânduri despre „”Ce” și ”din ce” este formată dragostea?

  1. Mulțumesc pentru apreciere, dar și pentru opinia ta. Nu contest că sunt o persoană care luptă cu alter ego-ul meu și că de cele mai multe ori sunt victimă sigură. tocmai de aia îmi permit să fiu vulnerabil, chiar și în fața ta (care spui că în realitate sunt o persoană care este mândră, deși nimic nu mă recomandă) Legat de ”recomandare”, înseamnă că mă cunoști extrem de bine, și dacă ești puțin atent(ă) vei observa că ceea ce scriu sunt chestii personale și intime, iar sus de tot, am făcut o mențiune. Cu toată sinceritatea, nu am nevoie ca eu, Denis Buta să mă recomand și nici vreun factor extern s-o facă, pentru că sunt Denis Buta, gândesc ca și Denis Buta și acționez ca Denis Buta și nu mint în privința asta, dar poate avem limite ale normalității diferite. Poate ce este pentru tine normal, pentru mine e inexistent sau anormal și viceversa, și nu cred că ar trebui să încercă să reducem normalul nostru la inexistența sau anormalul celorlalți. Cu considerație, Denis Buta.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: