”Ce” și ”din ce” este formată dragostea?

O spun sub formă de mărturie/mărturisire, nu pentru că nu am înțeles, ci, poate e cineva dintre dumneavoastră care se gândește la același subiect ca și mine: DRAGOSTEA.

Am fugit ani întregi după ea, am căutat-o în diferite femei și aproape de fiecare dată, am fost dezamăgit, nu de autenticitatea dragostei lor, ci a cererii mele, de fiecare dată când primeam doza de iubire, la un moment dat, creștea cererea și inevitabil, doza de iubire trebuia mărită.

Credeam că e just să cer să fiu iubit, apreciat, respectat, iertat, alintat etc.

Niciodată nu m-am întrebat: „care e nevoia ei?”, „cum pot s-o ajut?”, „cât destul, e destul? ” „de ce plânge fără motiv?”, „cum poate să plângă și să fie fericită în același timp?”, eeeeeeeetttttcccc

Ajunsesem la un moment dat să fiu dezamăgit, îmi spuneam că, „nu s-a născut acea femeie care să mă poată iubi, pe mine!”

Credeam că „a iubi” e suficient ca să fii fericit! Ce naiv!

Au fost nevoie de ani și de multe cicatrici, care să-mi demonstreze că eu eram problema, nu ele.

Am ajuns la concluzia că DRAGOSTEA NU TE ELIBEREAZĂ, EA TE ANGRENEAZĂ!

Nu poți spune cuiva „te iubesc” cu vasele murdare în chiuvetă, de o săptămână, ori cu hainele nespălate de o lună, sau stând cu telecomanda în mâna, în timp ce „iubita” face curățenie, gătește, crește prunci, face teme, duce gunoiul etc.

Nu poți spune cuiva „draga mea” după ce ai umilit-o în privat sau public, sau ai înjurat-o, ori nu ai decența să respecți că „o doare capul”.

Din punctul meu de vedere, dragostea e combustibilul care face orice relație să funcționeze.

Dragostea te face să il/o ai ca pasiune, pe el/ea, să știi tot ce-i place, displace, să nu lași obișnuința să intre intre voi.

Nu fac referire la „îndrăgosteală”. Ci la respect, apreciere, înțelegere, acceptare, iertare etc.

 • Un sfânt, Sfântul Apostol Pavel ne spune definiția dragostei:
  „Dragostea este:
  1) răbdătoare,
  2) dragostea este plină de bunătate,
 • 3) nu este invidioasa,
  4) dragostea nu se laudă,
  5) nu este mândră,
  6) nu se comportă indecent,
  7) nu-și urmărește propriile interese,
  8) nu se supără,
  9) nu se gândește la rău,
  10) nu se bucură de nedreptate, ci
 • 11) își găsește bucuria în adevăr,
  12) suportă totul,
  13) crede totul,
  14) suferă totul”

Fac apel la dragoste! Și, ca un muritor, care caută într-o lume imperfectă, perfectibilitatea, înspre perfecțiune, vă îndemn, iubiți sincer, chiar dacă e pentru o zi!

2 gânduri despre “”Ce” și ”din ce” este formată dragostea?

  1. Denis BUTA zice:

   Mulțumesc pentru apreciere, dar și pentru opinia ta. Nu contest că sunt o persoană care luptă cu alter ego-ul meu și că de cele mai multe ori sunt victimă sigură. tocmai de aia îmi permit să fiu vulnerabil, chiar și în fața ta (care spui că în realitate sunt o persoană care este mândră, deși nimic nu mă recomandă) Legat de ”recomandare”, înseamnă că mă cunoști extrem de bine, și dacă ești puțin atent(ă) vei observa că ceea ce scriu sunt chestii personale și intime, iar sus de tot, am făcut o mențiune. Cu toată sinceritatea, nu am nevoie ca eu, Denis Buta să mă recomand și nici vreun factor extern s-o facă, pentru că sunt Denis Buta, gândesc ca și Denis Buta și acționez ca Denis Buta și nu mint în privința asta, dar poate avem limite ale normalității diferite. Poate ce este pentru tine normal, pentru mine e inexistent sau anormal și viceversa, și nu cred că ar trebui să încercă să reducem normalul nostru la inexistența sau anormalul celorlalți. Cu considerație, Denis Buta.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s