Ce faci cu durerile și cu suferințele tale?

Mi-ar plăcea să găsiți scopul suferințelor prin care treceți, să reușiți să canalizați toată forța pe care o generează durerea, în scopuri bune.

Suferințele care mi-au fost cauzate de unii români, te fac irezistibilă, draga mea Românie!

 

Notițele de azi nu sunt un reflex al meciului România-Franța, motiv pentru care sunt mândru de prestația echipei naționale, ca la orice meci, se vor scrie munți de hârtie pro și contra.

Zilele acestea am meditat la ”Om al durerii și obișnuit cu suferința”; întâmplarea face că sufletul meu avea nevoie de o doză de înțelegere și dragoste, așa că l-am căutat pe Richard Wurmbrand și am ajuns aici.

Pentru ca o persoană (din punctul meu de vedere, în timpul vieții pe pământ, Mântuitorul a fost 100% om și 100% Dumnezeu în același timp) să aibă un obicei, este nevoie de un repetitio,  adică o succesiune de evenimente.

Am meditat la suferințele pe care Mântuitorul Le-a trăit pentru a fi onorat cu titlul de ”obișnuit”.

Ca ființe umane, avem practici nesănătoase pe care le-am transformat în obișnuițe și cu care ne scuzăm de fiecare dată când suntem confruntați ”nu pot să mă las, sunt dependent, m-am obișnuit”.

Dar, nu despre suferințele Domnului Isus vreau să scriu acum, oricum nu pot înțelege intensitatea sau valoarea lor, aș fi un nesăbuit, dacă nu chiar lipsit de inteligență să am o asemenea pretenție.

Mi-ar plăcea să găsiți scopul suferințelor prin care treceți, să reușiți să canalizați toată forța pe care o generează durerea, în scopuri antagonice suferințelor care v-au fost cauzate.

Azi, după ce-am ajuns să conduc orfelinatul unde am crescut, unde am vărsat litri de lacrimi și unde mi-am înscenat propria moarte de atâtea ori, am găsit că fără cei aproape 20 de ani petrecuți prin orfelinat, n-aș fi fost competent să-l conduc.

Poate sună ciudat, dar, înțeleg fiecare tânăr de la mine din Centru.

Azi, a venit la mine unul dintre ei, un tânăr frumos și deștept, dar care uneori gândește cu pantalonii, dezorientat și deprimat; a rămas cu toate restanțele din anul I, la un pas să plece din Centru ca un laș.

După câteva partide de șah și plimbări prin parc, am ajuns înapoi în birou unde am luat o bucată de hărtie și stiloul (care e fascinant pentru copii, mai ales când îi pun să semneze cu el) și am început să scriem PREZENT și VIITOR.

Am scris pe hârtie tot prezentul, unde a concluzionat un zero barat. Fără școală, fără job, fără relații, fără planuri. Apoi am început să planificăm viitorul, am ales hobby-uri, am planificat un loc de muncă, am ales o școală, am ales din nou disciplina (unde a recunoscut că nu știe ce să facă cu libertatea)

M-am uitat la fața lui și l-am găsit un tânăr plin de speranțe, nu mai era același care a venit să stăm de vorbă, același cu care am stat la masă care nu avea curaj să se uite la mine de rușine.

L-am înțeles perfect, pentru că am fost și eu pe-acolo.

Ce mult ar fi contat pentru noi să știm că suntem apreciați și respectați de director, că el e acolo pentru noi și că stă să ne explice tot ce nu înțelegem, să ne inspire, să ne disciplineze și să ne mustre, așa cum face un tată.

Ce urme adânci lasă lipsa unui părinte în viața unui copil.

Puteam să plec în atâtea țări, să rămân în mirajul visului american, să stau în siguranța scandinavă; dar nu, am ales să-mi canalizez toată suferința în scop determinabil și pentru viața copiilor.

Dacă vei trece pe aici, te rog să nu fugi de suferințe, lasă-le să intre în viața ta, oricum nu vei putea face altceva; dar e diferit să suferi știind că ești o biată ființă umană și pipernicită, și e total diferit să ai o atitudine demnă, care acceptă suferința ca pe o componentă umană și parte din viață, studiind-o și analizând-o, pentru ca mai apoi să îi găsești breșele și să îi ridici pe alții prin pripriile experiențe.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s