Eu-tu, el-ea, noi-voi, ei-ele … suntem egali!

Cred în modelul familial pe care Dumnezeu l-a creat, cred că într-o familie este imperioasă comunicarea, înțelegerea, acceptarea, iertarea și dragostea.

Și Dumnezeu a zis: ”Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; ei să stăpânească peste peștii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul și peste toate târâtoarele care se mișcă pe pământ.”

Femeii i-a zis: ”Voi mări foarte mult suferința și însărcinarea ta; cu durere vei naște copii și dorința ta se va ține după soțul tău, și el va domina peste tine”

Mă uit în tine Românie, văd bărbați care sunt convinși că femeile le aparțin, văd femei care sunt convinse că copiii lor le aparțin, văd adolescenți care sunt convinși că doar ei au dreptate; mă uit în Europa, văd nații care sunt convinse că statele din lumea a treia le aparțin.

Mă uit în lume, văd ideologii care sunt convinse că ele trebuiesc aplicate ad literam, văd state care sunt convinse de statutul lor polițienesc mondial, văd state care nu au un exercițiu al identității, familii care nu au habar ce se face într-o familie, femei ușuratice, bărbați-copii și copii prea maturi.

Aproape toată viața mea am fost preocupat de familia mea, cea pe care o am și de cea pe care o voi avea; mi-am măcinat mintea și îmi spuneam: ”oare eu mă voi însura vreodată, se va uita cineva la mine; dacă mă voi însura, cum o să știu eu să-mi educ copiii; cum voi gestiona conflictele din familia mea; de ce soții își bat soțiile; de ce soțiile își numesc soții proști, împuțiți; de ce cuplurile nu sunt orientate spre bine și spre partea plină a paharului etc?

Zilele trecute l-am întrebat pe tatăl meu: ”Te-ai întrebat vreodată dacă ești pregătit să te însori?” Mi-a răspuns sincer: ”Nu, nu m-am întrebat niciodată asta”

Mulți ani societatea românească a fost condusă cu ajutorul fricii, al terorii și al minciunii; este natural și normal că odată aplicat un tratament unei societăți erga omnes, acel tratament va fi aplicat de fiecare individ pentru cel/cea de lângă el, cu efect imediat în familie.

Am fost martor la foarte multe episoade în care bărbatul poruncea femeii lui, asistam uluit și îmi spuneam ”eu nu cred în așa ceva, eu cred într-o familie unită, unde va fi promovată unitatea, dragostea, iertarea, acceptarea, înțelegerea și comunicarea”; mă întrebam: ”de ce acceptă așa ceva?”

Repudiez și deaprob acei bărbați care au impresia că sunt mai buni decât o femeie, că ea le aparține, că femeia este un simplu bun sau un obiect sexual, ori o spălătoreasă.

O spun cu rușine, au fost momente în care și eu credeam cele expuse mai sus, dar sunt mulțumitor lui Dumnezeu că mi-a deschis ochii.

De fiecare dată când încerc să cunosc adevărul despre anume ceva, merg să cunosc opinia lui Dumnezeu despre acel lucru, e mare lucru să am o Biblie unde pot să descopăr caracterul lui Dumnezeu și modul cum El vede lucrurile.

Am găsit în Geneza că Dumnezeu a dat într-adevăr omului să stăpânească, El ne-a dat acest atribut și plăcere de a conduce, și nu cred că e greșit să îți dorești să conduci, atâta vreme cât conducerea este în parametri normali.

Am mai găsit că stăpânirea nu a fost dată numai bărbatului, ci este a omenirii, adică bărbat și femeie.

E greu să stai de vorbă cu un bătrânel și să fii trosnit în urechi cu ”femeia-i proastă, ea nu știe conduce!” Cu toate argumentele, nenea știe că femeia este prostă și că nu știe conduce.

Sunt atâtea exemple de femei înțelepte, care au condus cu o mână de fier mai tare ca a oricărui bărbat. La fel, fiecare bărbat puternic a fost ajutat de o femeie puternică.

Ce e de observat, este că Dumnezeu o blestemă pe femeie și-i spune că va fi domniată de bărbat (în alte traduceri – supusă)

Cu tot respectul pe care-l am pentru Dumnezeu, dar L-am văzut pe Dumnezeu căindu-se de răul pe care Și-l propusese să-L facă de multe ori atunci când vedea o inimă care era tremurândă și însetată după dragoste, pace, liniște, armonie; oare nu va da El pace și armonie unei familii care dorește și caută să trăiască așa?

Oare nu-și va da El binecuvântarea peste o familie unde bărbatul refuză să-și domine soția?

Îl cunosc pe Dumnezeu (conform Scripturii) și sunt convins că de dragul Lui și al caracterului Lui, dar mai ales de dragul bărbatului și al soției lui care caută să trăiască planul Lui inițial, ar trece peste blestemul dat și ar da binecuvântarea Lui.

Personal, refuz să domin în relația pe care o voi avea, îmi doresc să pot comunica cu soția mea tot ce dorim și tot ce simțim, bune și rele; să ne fim ajutor reciproc, să spălăm hainele împreună, să gătim împreună, să schimbăm scutece împreună, să îmbătrânim împreună.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s