Atât de adânc, atât de căzut … atât de aproape de Tine

„Oricât ai fi de adânc căzut, dacă te uiți in jos, de unde esti tu, vei vedea mâinile străpunse de cuie gata sa te ridice.”  Corrie ten Boom

Anii care-mi sunt dați să ii trăiesc, îmi sunt martori experiențelor pe care nu le-am cerut.

Nu mi-am propus să duc o viața liniștita, casa cu grădina, mașina, câine si o pisica … nicidecum! 

Cunosc declinul in multe aspecte din viața mea, regresul parca se simte in largul lui stand încăpățânat lipit de mine. 

Cu cât fug mai tare de mine si de viciile care-mi macină sufletul, ma găsesc tot pe mine, dar e un Eu obosit, dezgustat si căzut adânc.

Atunci, mi-am propus sa nu ma mai uit la mine si mi-am zis „ce rost are sa ma uit la mine si sa cer mai mult decât sunt dispus sa renunț?”  

M-am uitat la Tine si la caracterul Tău, am văzut ca Te mulțumești chiar si cu resturile pe care Ți le dădeam din timpul meu, acela când sunt frânt si abia ma târăsc in pat, când Iti spun „noapte buna, Doamne! Sper sa fie mai putini oamenii care Te supara, si sa fie mai mulți cei care Te fac bucuros”

Mi-e ciuda pe mine; dacă-as fi in locul Tău, nici nu m-as baga in seama. 

Dar nu, Tu nu esti om, Tu esti un Dumnezeu plin de bunătate. Ai atâta bunatate in Tine încât sunt furios pe mine si pe comportamentul meu. 

Si, mai e un gând care ma macină, bunătatea Ta ma enervează! Esti prea bun, Doamne! Esti enervant de bun! 

Esti atât de bun, încât îmi este rusine sa ma comport aiurea, sa gândesc aiurea sau sa nu Te caut. 

Publicat de CASISTUL

Am descoperit că scrisul mă vindecă și îmi dă sentimentul participării la actul creației, la creionarea caracterului meu, la asumare, la descoperirea lui Dumnezeu. Faptul că îmi asum să fiu vulnerabil, mă face puternic (nu vreau să fiu puternic pentru mine, mi-am demonstrat destule) și disponibil pentru cei care au nevoie să fie încurajați. În lupta mea cu visul de a deveni un om ordinar, am realizat extraordinarul. Cu ajutorul lui Dumnezeu am realizat multe lucruri mari în viață, din care am tras multe învățături, învățături pe care doresc să le împărtășesc cu tine. Poate vei trece și tu pe unde-am trecut eu, și, așa cum am fost păzit de pățaniile altora, poate vei fi păzit și tu. De când mă știu am fost înconjurat de mulți copii, cei mai mulți dintre ei nu-și cunosc, nu-și vor cunoaște sau nu doresc să-și cunoască vreodată părinții; o mare parte dintre ei au fost abandonați prin maternitățile din România, o mică parte au fost aruncați prin tomberoanele pentru gunoi, și, o și mai mare parte au fost lăsați de părinții lor după 1-3 ani de la naștere sau la adolescență. Sunt multe episoade din copilăria mea care sunt demne de uitare, sau cel puțin de iertat, dar am și o mulțime de amintiri care m-au identificat și care continuă să mă identifice cu frații mei mai mici din orfelinatele din România. Aproape 20 de ani am trăit prin orfelinatele din România, unde am experimentat ”mai multe grămezi” de experiențe. m fost plimbat prin 6 case de copii (unele dintre ele disciplinar); ultima dintre ele a fost cea din Timișoara. Am fost și sunt un visător, am visat și am luptat pentru visele mele, am conștientizat că nu am altă opțiune decât să lupt și să-mi cuceresc visele și fricile. Azi, din cauza lui Dumnezeu, sunt directorul casei de copii din Timișoara, ultima de la care am plecat. Mi-am asumat investirea în frățiorii mei (care uneori sunt cu toată ființa în nori) și îndrumarea lor. E cumplit să crești fără părinți, să nu ai un model pe care să-l copiezi și o familie față de care să ai sentimentul aparteneței și al identității. Mare, mi-e atât de greu să leg relații „normale” cu părinții mei. Sunt oameni faini, dar, dacă am un mare handicap de adaptare, este acela de a fi copil într-o familie, familia mea. Sunt independent de când mă știu, niciodată nu a existat cuvântul „nu pot”, dar am explorat și exploatat fiecare parte din mine, m-am șlefuit și am căutat și continui să mă educ, până acolo încât acum mă simt prea bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: