Cafeaua cu Tine

Din orice moment al zilei, prefer dimineața; e partea din zi când îmi fac cafeaua, mă așez în fața casei, apoi Te invit să vii lângă mine. (oricum erai deja acolo)

În toată aglomerația universului, mă onorezi cu prezența Ta și Te așezi lângă mine.

Îți spun de toate, de la mulțumirea pentru dimineața în sine, până la toate problemele intime pe care le am.

Și așa nu am cui să le spun, ori cineva cu care să stau la cafea, și chiar dacă as avea cui să le spun ori cineva cu care să stau la cafea, niciun prieten nu-mi oferă atât confort în conversație ca Tine.

Îmi place de Tine, încep să devin dependent de timpul cu Tine, de liniștea și pacea care vin odată cu prezența Ta.

Simt cum îmi vibrează ființa, cum răsăritul parcă m-ar cuprinde și cum răcoarea dimineții e cel mai demn majordom.

Timpul se scurge fără să-mi dau seama, nici care dintre noi doi nu vorbim nimic, și totuși, ne spunem atâtea. Ne înțelegem doar din prezență.

Te simt, dar nu Te văd, ești atât de aproape de mine iar dorul după Tine mă face să-mi doresc să scap de lumea asta, să fiu cu Tine.

„Un dor infinit e în inima Mea după tine, dragul Meu, dar nu acum!” e un glas care-mi inundă duhul.

Îmi plec capul și accept voia Ta, e tot ce mă disciplinez  să împlinesc, zi de zi.

Să ai o zi frumoasă, Doamne!

Publicat de CASISTUL

Am descoperit că scrisul mă vindecă și îmi dă sentimentul participării la actul creației, la creionarea caracterului meu, la asumare, la descoperirea lui Dumnezeu. Faptul că îmi asum să fiu vulnerabil, mă face puternic (nu vreau să fiu puternic pentru mine, mi-am demonstrat destule) și disponibil pentru cei care au nevoie să fie încurajați. În lupta mea cu visul de a deveni un om ordinar, am realizat extraordinarul. Cu ajutorul lui Dumnezeu am realizat multe lucruri mari în viață, din care am tras multe învățături, învățături pe care doresc să le împărtășesc cu tine. Poate vei trece și tu pe unde-am trecut eu, și, așa cum am fost păzit de pățaniile altora, poate vei fi păzit și tu. De când mă știu am fost înconjurat de mulți copii, cei mai mulți dintre ei nu-și cunosc, nu-și vor cunoaște sau nu doresc să-și cunoască vreodată părinții; o mare parte dintre ei au fost abandonați prin maternitățile din România, o mică parte au fost aruncați prin tomberoanele pentru gunoi, și, o și mai mare parte au fost lăsați de părinții lor după 1-3 ani de la naștere sau la adolescență. Sunt multe episoade din copilăria mea care sunt demne de uitare, sau cel puțin de iertat, dar am și o mulțime de amintiri care m-au identificat și care continuă să mă identifice cu frații mei mai mici din orfelinatele din România. Aproape 20 de ani am trăit prin orfelinatele din România, unde am experimentat ”mai multe grămezi” de experiențe. m fost plimbat prin 6 case de copii (unele dintre ele disciplinar); ultima dintre ele a fost cea din Timișoara. Am fost și sunt un visător, am visat și am luptat pentru visele mele, am conștientizat că nu am altă opțiune decât să lupt și să-mi cuceresc visele și fricile. Azi, din cauza lui Dumnezeu, sunt directorul casei de copii din Timișoara, ultima de la care am plecat. Mi-am asumat investirea în frățiorii mei (care uneori sunt cu toată ființa în nori) și îndrumarea lor. E cumplit să crești fără părinți, să nu ai un model pe care să-l copiezi și o familie față de care să ai sentimentul aparteneței și al identității. Mare, mi-e atât de greu să leg relații „normale” cu părinții mei. Sunt oameni faini, dar, dacă am un mare handicap de adaptare, este acela de a fi copil într-o familie, familia mea. Sunt independent de când mă știu, niciodată nu a existat cuvântul „nu pot”, dar am explorat și exploatat fiecare parte din mine, m-am șlefuit și am căutat și continui să mă educ, până acolo încât acum mă simt prea bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: