Da, ai dreptate dragule! 

Mă uit la tine și-ți văd ochii injectați, fumul pe care l-ai inhalat te duce departe, vrei să fii acolo și să nu te mai întorci, ti-au fost inundați plămânii cu „legale” și crezi că „tu ești alfa!”, că lumea e la picioarele tale. 
Mâinile tale sunt brăzdate de lama care te-a ciopartit; fără milă ai lăsat-o să facă sângele sa-ti curgă din vene. Ești întins și nu vrei pe nimeni, nimeni să fie suport sau să te ajute. Te vrei pe tine. Eu, lângă tine, plin de durere. Aleg să nu fac nimic, oricum e în van, acum. 

„De ce, dragule?”, „Ce nu fac bine?”, „Ce-ti lipsește în procesul tău de rezilienta?”, sunt întrebări pe care ți le pun. Nu-ti pasă. 

Tu, crud de sincer și rece: „haida-ti domnu’ Denis, că și dumneavoastră ați fumat!”, mă torturezi cu asta. 

„Da, am fumat și m-am drogat și eu!”. Mă drogam pentru că nu știam cum să suport situația în care eram și singurătatea, nu aveam un scop în viață și nu aveam un model după care să mă iau. Aveam nevoie disperată de brațe calde și sigure, dar ele nu erau.

Mergeam în duș, unde eram conștient că nu mă vede sau deranjează nimeni și petreceam ore întregi în plâns. Nu ieșeam de acolo până nu mă descărcam. 

Mi-am dat seama că drogurile îmi fac rău și că nu fac altceva decât să mă ducă într-o lume care nu există, că nu mă ajută în problemele mele și că, după ce mă trezesc, situația mea e mai gravă decât înainte. 

Fiecare cui fumat, era de fapt o zvâcnire mai puternică într-o mlaștină unde mă scufundam încet dar sigur.

De la droguri, am încercat să fug în brațele diferitelor femei. Ele mă voiau și îmi ofereau îmbrățișări multe, după care tanjeam cu atâta disperare. 

Dar, am fost dezamăgit să văd că ele nu mă voiau să fim „noi”, ci ele erau interesate de obiectul sexual care eram. La fel le tratam și le vedeam și eu. Greșit, iubitul meu! Tu să nu faci așa, nu e demn de tine. 

Menirea omului nu este să fie obiect sexual. 

Menirea omului este să fie obiectul dragostei. 

Îți dau o veste proastă. Cu cât ascunzi mai tare tot ce trăiești, nu faci altceva decât să fie și mai dureros și mai greu de vindecat. 

Nu e vina ta pentru trecutul tău, nu puteai alege sau controla abandonul tău. Nu e vina ta. Spune asta cu voce tare, atât de tare până aude și sufletul tău. 

Dar, e vina ta pentru tot ce faci cu prezentul și viitorul tău. De ele nu mai poti acuza pe nimeni. La fel, nu te scuza. Asuma-ti responsabilitatea pentru greșeli și ia-o de la capăt. 

Cine ești azi, este suma alegerilor de ieri. Alege azi să fii liber de tine și de durerea ta, ea e normală și e la fel de normal să o lași să se ducă de la tine.

Dac-o faci că-ți place, atunci ești un prost! Nu ai minte.

Preferi să fii târât de o pseudoplacere în detrimentul statutului tău de prinț. Preferi să fii cerșetor când locul tău e pe tron.  

Te înțeleg perfect și știu prin ce treci, dar nimeni nu poate lupta în locul tău. E lupta ta cu tine însuți, disciplineaza-te. 

Mai presus, viața e prea grea să o porți singur, nu ai puterea necesară să trăiești „normal”. Admite că ești slab și cere ajutor, nu te voi abandona.

Crezi că mie mi-a fost ușor? Nu, nu mi-a fost și inca-mi este al naibii de greu. Dar sunt aici, sus și pe baricada, cu tine și pentru tine.  

De dragul tău, alege binele.

Publicat de CASISTUL

Am descoperit că scrisul mă vindecă și îmi dă sentimentul participării la actul creației, la creionarea caracterului meu, la asumare, la descoperirea lui Dumnezeu. Faptul că îmi asum să fiu vulnerabil, mă face puternic (nu vreau să fiu puternic pentru mine, mi-am demonstrat destule) și disponibil pentru cei care au nevoie să fie încurajați. În lupta mea cu visul de a deveni un om ordinar, am realizat extraordinarul. Cu ajutorul lui Dumnezeu am realizat multe lucruri mari în viață, din care am tras multe învățături, învățături pe care doresc să le împărtășesc cu tine. Poate vei trece și tu pe unde-am trecut eu, și, așa cum am fost păzit de pățaniile altora, poate vei fi păzit și tu. De când mă știu am fost înconjurat de mulți copii, cei mai mulți dintre ei nu-și cunosc, nu-și vor cunoaște sau nu doresc să-și cunoască vreodată părinții; o mare parte dintre ei au fost abandonați prin maternitățile din România, o mică parte au fost aruncați prin tomberoanele pentru gunoi, și, o și mai mare parte au fost lăsați de părinții lor după 1-3 ani de la naștere sau la adolescență. Sunt multe episoade din copilăria mea care sunt demne de uitare, sau cel puțin de iertat, dar am și o mulțime de amintiri care m-au identificat și care continuă să mă identifice cu frații mei mai mici din orfelinatele din România. Aproape 20 de ani am trăit prin orfelinatele din România, unde am experimentat ”mai multe grămezi” de experiențe. m fost plimbat prin 6 case de copii (unele dintre ele disciplinar); ultima dintre ele a fost cea din Timișoara. Am fost și sunt un visător, am visat și am luptat pentru visele mele, am conștientizat că nu am altă opțiune decât să lupt și să-mi cuceresc visele și fricile. Azi, din cauza lui Dumnezeu, sunt directorul casei de copii din Timișoara, ultima de la care am plecat. Mi-am asumat investirea în frățiorii mei (care uneori sunt cu toată ființa în nori) și îndrumarea lor. E cumplit să crești fără părinți, să nu ai un model pe care să-l copiezi și o familie față de care să ai sentimentul aparteneței și al identității. Mare, mi-e atât de greu să leg relații „normale” cu părinții mei. Sunt oameni faini, dar, dacă am un mare handicap de adaptare, este acela de a fi copil într-o familie, familia mea. Sunt independent de când mă știu, niciodată nu a existat cuvântul „nu pot”, dar am explorat și exploatat fiecare parte din mine, m-am șlefuit și am căutat și continui să mă educ, până acolo încât acum mă simt prea bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: