Ce înseamnă să fii un bărbat adevărat? 

Mai 2016

Mi-am făcut timp să meditez la următoarea: „Ce înseamnă să fii un bărbat adevărat?”

M-am uitat la multe persoane de sex masculin, fiecare cu dimensiunile lui, cu sau fără păr în cap, înalți, scunzi; din diferite pături sociale, celibatari sau căsătoriți. Mă uitam la ei și-i întrebam „tu, ești un bărbat adevărat?”

Apoi am coborât de la gen, la specie și de la specie la particular. Am restrâns cercul și numărul de aplicanți, am început să separ balastul de nisip și apa de noroi. Cei mai mulți n-au meritat nici măcar să-i iau în calcul.

Mi-am îndreptat privirea spre modelele pe care le-am avut și spre cele pe care le mai am. M-am uitat atent și am găsit multe calități, dar și multe defecte.
I-am întrebat în sinea mea „tu, ești un bărbat adevărat?”

Am găsit bărbați care găsesc plăcut să-și umilească, ba chiar să-și lovească soțiile/prietenele (în public sau în privat), bărbați care nu au nicio problemă să aibă două joburi în detrimentul familiei, bărbați care nu au valori sau principii.

Am mai găsit foarte mulți băieți – bătrâni cu jucării din ce în ce mai scumpe, dar fără coloană vertebrală.

Am găsit bărbați frumoși, dar fără minte.

Am găsit bărbați frumoși, dar leneși.

Am găsit bărbați frumoși, dar curvari.

Am găsit bărbați frumoși, dar fricoși și iersponsabili.

Am găsit bărbați frumoși, dar care se iubeau prea mult pe ei înșiși (narcisiști) … după tot ce-am găsit, am obosit.

Apoi mi-am îndreptat privirea spre mine, m-am făcut propriul observator, obiectiv și imparțial. M-am întrebat:”eu, sunt un bărbat adevărat?”

Cu toată franchețea mi-am răspuns:” nu, nu sunt un bărbat adevărat!”

Am căzut supărat, pe mine și pe cei care m-au înconjurat. 

Am început să strig disperat: „Cine este un bărbat adevărat?

Cum arată un bărbat adevărat?

Cum se comportă un bărbat adevărat?

Cum gândește un bărbat adevărat?

Unde găsesc un bărbat adevărat?”

După ce-am făcut curat în mintea mea, am mers la geneza bărbăției și la Inventatorul umanității.

Am mers în căutarea Singurului Bărbat adevărat, am mers să-L caut și să stau cu El de vorbă, să mă învețe și să contemplez la imaginea Lui, să mă transform în El și să fiu ce-aș fi fost îndreptățit să fiu. 

UPDATE: 22.07.2017 

Mi-am luat timp și m-am disciplinat să Te cunosc și să Te observ. Să știu Cine ești, cum Te comporți cu cei din jurul Tău și cum arată caracterul Tău. 

Sunt șocat! Ești anormal de bun, drept, blând, smerit, liniștit, pașnic, curat, curajos și neînfricat. 

Mulți înțelepți dinaintea mea Te-au găsit, și eu Te descopăr prin ei. Toți sunt oameni de caracter și vrednici de crezare. 

Mi-e rușine de bărbatul de mine, comparativ cu standardul creației Tale și nivelul la care sunt chemat să trăiesc. 

Dacă ăsta e standardul pe care mi-l ceri, eu zic pas! 

Observ că nu Te mulțumești doar să știu „cine” ești. Nu, Tu vrei toată ființa mea și să Te las să crești în mine. 

Mai sus, am scris că „să mă transform în Tine” , am greșit, dar o las scrisă,  poate va fi utilă cuiva. 

Tu nu vrei să mă transform eu în Tine, ci să Te las să domnești în mine și să crești. 

Nu reușesc să Te înțeleg: „De ce vrei să crești o ființă umană, supusă eșecului, poftelor, răului, patimilor și care e plângăcioasa din fire?” 

Ce îți alimentează dragostea pentru mine?

Deși Te calc pe nervi și ascultarea e o disciplină trasă de păr, Te văd plin de bunătate, răbdare și înțelegere pentru mine. 

Ce te face să fii așa? Faptul că ești Dumnezeu și că nu ai toane bune sau proaste? 

… 

Publicat de CASISTUL

Am descoperit că scrisul mă vindecă și îmi dă sentimentul participării la actul creației, la creionarea caracterului meu, la asumare, la descoperirea lui Dumnezeu. Faptul că îmi asum să fiu vulnerabil, mă face puternic (nu vreau să fiu puternic pentru mine, mi-am demonstrat destule) și disponibil pentru cei care au nevoie să fie încurajați. În lupta mea cu visul de a deveni un om ordinar, am realizat extraordinarul. Cu ajutorul lui Dumnezeu am realizat multe lucruri mari în viață, din care am tras multe învățături, învățături pe care doresc să le împărtășesc cu tine. Poate vei trece și tu pe unde-am trecut eu, și, așa cum am fost păzit de pățaniile altora, poate vei fi păzit și tu. De când mă știu am fost înconjurat de mulți copii, cei mai mulți dintre ei nu-și cunosc, nu-și vor cunoaște sau nu doresc să-și cunoască vreodată părinții; o mare parte dintre ei au fost abandonați prin maternitățile din România, o mică parte au fost aruncați prin tomberoanele pentru gunoi, și, o și mai mare parte au fost lăsați de părinții lor după 1-3 ani de la naștere sau la adolescență. Sunt multe episoade din copilăria mea care sunt demne de uitare, sau cel puțin de iertat, dar am și o mulțime de amintiri care m-au identificat și care continuă să mă identifice cu frații mei mai mici din orfelinatele din România. Aproape 20 de ani am trăit prin orfelinatele din România, unde am experimentat ”mai multe grămezi” de experiențe. m fost plimbat prin 6 case de copii (unele dintre ele disciplinar); ultima dintre ele a fost cea din Timișoara. Am fost și sunt un visător, am visat și am luptat pentru visele mele, am conștientizat că nu am altă opțiune decât să lupt și să-mi cuceresc visele și fricile. Azi, din cauza lui Dumnezeu, sunt directorul casei de copii din Timișoara, ultima de la care am plecat. Mi-am asumat investirea în frățiorii mei (care uneori sunt cu toată ființa în nori) și îndrumarea lor. E cumplit să crești fără părinți, să nu ai un model pe care să-l copiezi și o familie față de care să ai sentimentul aparteneței și al identității. Mare, mi-e atât de greu să leg relații „normale” cu părinții mei. Sunt oameni faini, dar, dacă am un mare handicap de adaptare, este acela de a fi copil într-o familie, familia mea. Sunt independent de când mă știu, niciodată nu a existat cuvântul „nu pot”, dar am explorat și exploatat fiecare parte din mine, m-am șlefuit și am căutat și continui să mă educ, până acolo încât acum mă simt prea bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: