Despre fericitarea relațiilor 

În ultima vreme, mintea mea e bombardata de gânduri, reflecții și temeri. Imobilizarea mea mă face să am mai mult timp cu mine și pentru mine.

Pe lângă toate frământările care mă încearcă, două mari capitole îmi atrag atenția și mă fac să nu avansez, relațional vorbind, până nu înțeleg 1) relațiile și 2) harul. 

Desigur, nu sunt interesat de genul de relații tip „pile” , ele sunt de când lumea și vor funcționa cât timp va fi lumea. Nu le condamn, încrederea funcționează pe bază de recomandare, recomandare care e fost dusă la nivelul „pilelor”, subiectiv și greșit, părerea mea, dar funcțional. 

Sunt interesat de relația interumană, care e compusă din relația de tip „apropiat”, ” prieten” și „iubit” .

Trebuie să recunosc că am o foarte vagă idee despre ele și că mă confrunt cu o lipsă de cunoaștere a ăstora. 

Mai trebuie să recunosc că, din punctul meu de vedere, dacă o relație nu are un scop și dacă nu produce ceva bun, ea nu trebuie să existe. Indiferent de suferința și prețul care trebuie plătit. Poate sună extrem, dar e mai sănătos. 

Am făcut o cercetare a „prieteniei” , la toate nivelurile și am căutat autori care au avut nevoie să înțeleagă prietenia și fericirea din spatele ei.

Am găsit câțiva ca:

Cicero – „Despre prietenie” ,

 C. S. Lewis – „Cele patru iubiri” , 

Daniel Goleman – „Inteligență Emoțională” ,

John Welwood – „Psihologia trezirii” , 

Bertrand Russel – „În căutarea fericirii” , 

Albert Ellis – „Cum să trăiești cu un nevrotic”, 

Nassim Taleb – „Lebăda Neagră” și lista este foarte lungă în funcție de preferințe. 

După ce le voi citi, o să fac un scurt rezumat. 

Publicat de CASISTUL

Am descoperit că scrisul mă vindecă și îmi dă sentimentul participării la actul creației, la creionarea caracterului meu, la asumare, la descoperirea lui Dumnezeu. Faptul că îmi asum să fiu vulnerabil, mă face puternic (nu vreau să fiu puternic pentru mine, mi-am demonstrat destule) și disponibil pentru cei care au nevoie să fie încurajați. În lupta mea cu visul de a deveni un om ordinar, am realizat extraordinarul. Cu ajutorul lui Dumnezeu am realizat multe lucruri mari în viață, din care am tras multe învățături, învățături pe care doresc să le împărtășesc cu tine. Poate vei trece și tu pe unde-am trecut eu, și, așa cum am fost păzit de pățaniile altora, poate vei fi păzit și tu. De când mă știu am fost înconjurat de mulți copii, cei mai mulți dintre ei nu-și cunosc, nu-și vor cunoaște sau nu doresc să-și cunoască vreodată părinții; o mare parte dintre ei au fost abandonați prin maternitățile din România, o mică parte au fost aruncați prin tomberoanele pentru gunoi, și, o și mai mare parte au fost lăsați de părinții lor după 1-3 ani de la naștere sau la adolescență. Sunt multe episoade din copilăria mea care sunt demne de uitare, sau cel puțin de iertat, dar am și o mulțime de amintiri care m-au identificat și care continuă să mă identifice cu frații mei mai mici din orfelinatele din România. Aproape 20 de ani am trăit prin orfelinatele din România, unde am experimentat ”mai multe grămezi” de experiențe. m fost plimbat prin 6 case de copii (unele dintre ele disciplinar); ultima dintre ele a fost cea din Timișoara. Am fost și sunt un visător, am visat și am luptat pentru visele mele, am conștientizat că nu am altă opțiune decât să lupt și să-mi cuceresc visele și fricile. Azi, din cauza lui Dumnezeu, sunt directorul casei de copii din Timișoara, ultima de la care am plecat. Mi-am asumat investirea în frățiorii mei (care uneori sunt cu toată ființa în nori) și îndrumarea lor. E cumplit să crești fără părinți, să nu ai un model pe care să-l copiezi și o familie față de care să ai sentimentul aparteneței și al identității. Mare, mi-e atât de greu să leg relații „normale” cu părinții mei. Sunt oameni faini, dar, dacă am un mare handicap de adaptare, este acela de a fi copil într-o familie, familia mea. Sunt independent de când mă știu, niciodată nu a existat cuvântul „nu pot”, dar am explorat și exploatat fiecare parte din mine, m-am șlefuit și am căutat și continui să mă educ, până acolo încât acum mă simt prea bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: