Despre FLUTURAȘI și GUVERNE

Poți influența continente.

Ca orice român, am așteptat fluturașii; nu fac referire la fluturi (insecte foarte frumoase) și nici la ”fluturi” (când te îndrăgostești) ci la fluturașii de salariu.

Datorită principiilor care-mi guvernează viața, nu voi posta o poză cu fluturașul de salariu și nici nu voi aduce critici Guvernului Dăncilă prin soluția doamnei ministru Vasilescu Olguța Lia. Nu, nu acesta este mandatul meu. Respect deciziile superiorilor, chiar dacă nu sunt de acord cu ele.

În schimb, pentru că sunt român, creștin, lider și într-o poziție de influență, vreau să ”influențez pozitiv și proactiv” mediul în care funcționez. Cu asumarea nemulțumirii unora.

REALITATEA

E drept că sunteți nemulțumiți, supărați și speriați.
E drept că trăim vremuri tulburi, nesigure și fără viziune.
E drept că societatea nu mai are încredere în reprezentanții ei din forurile decizionale.
E drept că lipsește respectul guvernaților pentru guvernanți.
E drept că s-a furat, se fură și se va mai fura.
E drept că au fost, sunt și vor mai fi corupți în lume.
E drept că se manipulează.
E drept că multe persoane publice sunt condamnate pentru fapte nedemne de funcții publice.
E drept că se lucrează sub capacitatea normală. (bornout)
E drept că s-a mințit, se minte și se va minți în continuare.
E drept că nivelul de trai depășește capacitatea unui salariu mediu de a trăi decent.
E drept că sunt foarte multe persoane afectate de decizii luate ”din pix”.
E drept că sunt mulți cei care suferă.
Da, aveți dreptate! Aceasta este o parte a realității.

TOTUȘI

O altă parte a realitatății contravine ”normalului” și ne cere/PORUNCEȘTE: Să respectăm autoritățile.

Chiar dacă autoritatea se numește, generic, Guvernul Dăncilă, Tudose, Grindeanu, Cioloș, Ponta et cettera.
Președintele PSD (Partidul Social Democrat) domnul Dragnea Liviu, Președintele ALDE (Alianța Liberarilor și Democraților) domnul Tăriceanu Popescu, Președintele PNL (Partidul Național Liberal) domnul Orban Ludovic, doamna Prim-ministru Dăncilă Viorica, doamna ministru Vasilescu Lia, fiecare ministru, Președinte de Consiliu Județean, Primar, Consilier, Polițist, Jandarm, Profesor, Educator, Director, Părinte et cettera.

Totuși, tot ce este autoritate este permisă de Singura autoritate din Univers, Dumnezeu. Nimic nu se întâmplă fără ”OK-ul” Lui. Chiar dacă El nu este de acord cu administrarea cu răutate (minciună, hoție, etc) a mandatului, fiecare persoană are libertatea să aleagă ce face în timpul mandatului lui (vieții), urmând să răspundă pentru fiecare acțiune, bună sau rea.

CE ESTE DE FĂCUT?

Urmărește binele (fii corect, implică-te, respectă, fii de încredere, muncește, ajută etc) României, indiferent că ești sau nu de acord și roagă-te Domnului pentru țară!

DE CE?

Ca să fii fericit! Fericirea ta este legată de fericirea țării, județului, localității în care locuiești. Nu poți fugi de asta.

ȘI CU ”ĂIA”?

Roagă-te pentru ei, pentru sănătatea lor, pentru familiile lor, pentru înțelepciune, pricepere, empatie, încredere, respect! Este cine să-i condamne, nu e treaba ta asta.

(”Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceţi rugăciuni, cereri, mijlociri, mulţumiri pentru toţi oamenii, pentru* împăraţi şi pentru** toţi cei ce sunt înălţaţi în dregătorii, ca să putem duce astfel o viaţă paşnică şi liniştită, cu toată evlavia şi cu toată cinstea. Ezra 6:10; Ier 29:7; ** Rom 13:1; Lucrul acesta este bun* şi bine primit înaintea lui** Dumnezeu, Mântuitorul nostru)
1 Tim 2:1-3

NIMENI nu poate schimba lumea în bine afară de Dumnezeu!
Doar El știe cum să facă asta. Doar El are instrumentele necesare și știe cum să le folosească. Acel instrument ești tu, dar nu poți face ce vrei, ci trebuie să facem ce trebuie.

Persoanl, am încredere că El este pe tron, nu este surprins de tot ce se întâmplă, speriat, îngrijorat sau în pană de idei.

Sunt convins că nu L-a luat prin surprindere nici posibila criză, nici bursa, nici bitcoin, nici cutremurele, nici foametea, nici amenințările nucleare, nici veștile de război … nimic!

CE FAC EU?

Mă rog pentru lume, Europa, România, autoritatea Executivă, Legislativă și Judecătorească. Mă rog pentru cei de sus pe care mi-i amintesc, pentru județul Timiș și conducerea lui. Mă rog pentru Timișoara și conducerea ei. Mă rog pentru DGASPC-TIMIȘ și conducerea ei. Mă rog pentru Centrul pe care-l conduc, educatori și copii. Mă rog pentru mine, familia mea și pentru tine. Da, asta sunt mandatat să fac!

CE POȚI FACE TU?

Ai libertatea să alegi:
1. Poți alege să înjuri pe toată lumea, să blestemi, să cauți vinovați și să-i pui la zid (chiar dacă merită asta). Să bârfești, să furi, să minți, etc.
2. Poți alege să faci bine (ce trebuie) și să-ți asumi că schimbarea în bine începe cu tine! (slogan al Asociației Bărbaților Creștini)

Cu drag,

Un prieten

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s