Nu renunța niciodată!

Nu renunța niciodată!

E vară, pe cer este un soare superb care te îmbie la joacă, poți găsi fluturi care îngână dansuri știute numai de ei. Verdeața din curte este pur și simplu irezistibilă pentru tălpile mele și nu-i rezist. Sar în ea și-o las să treacă prin mine. Îi simt firele moi și ferme. Mă așez pe spate și fac diferite forme din norii care trec pe deasupra capului meu. Îmi iasă multe. Mă amuz și sunt plecat. Am luat o pauză de la lumea asta.

Sunt în curtea casei de copii din Periam. Suntem în anul 2003 și este agitație în jurul meu. Presiunea este mare, dar nu o bag în seamă. Cineva strigă după mine și mă cheamă la el. Mă ridic și plec. Am întârziat la meditații și sunt așteptat. S-ar putea să-mi pierd gustarea pentru întârziere. Nu-i bai, și așa jumătate de casă de copii trebuie să-mi dea mie gustarea lor pentru că le-am făcut temele.

Educatorul care a fost desemnat să facă meditații la matematică cu noi are chef de glume și nu se obosește să ni le facă cunoscute.

După ce trece pe la fiecare și ne spune ce nu vom ajunge niciodată, mă supăr și-i replic:
– nu sunt de acord cu dumeavoastră, timid ce-i drept, era cunoscut pentru modul brutal în care îi bătea pe cei mari
– și de ce, mă rog?, sunt provocat.
– pentru că eu sunt deștept și nu va trebui să-mi folosesc mâinile să fac bani, ci eu voi face bani cu capul.

Am provocat un râset isteric în sala de meditații, unde erau favoriții educatorului, și mi-am primit replica care m-a motivat să nu renunț niciodată la visele mele:
– ești atât de prost că nu poți trece strada și ai capul pe umeri doar să nu te plouă în gât.

Am înghițit în sec și-am continuat să învăț. Cuvintele educatorului mi-au sunat lung în urechi și în suflet. Greutatea cuvintelor lui m-au urmărit ani de zile și-am luptat din greu să demonstrez contrariul.

Am cerut voie să merg la baie. Mi-am dat drumul la lacrimi și nu le-am oprit. Am lăsat cuvintele lui să treacă prin mine. Știam că pot. Mă vedeam în stare și nu înțelegeam de ce ei sunt orbi. Mi-am promis că voi transforma orice afirmație negativă și neadevărată în motivație. Ceea ce am și făcut. Dovadă stă faptul că-mi câștig pâinea mergând la lucru doar curat și la câmașă.

Dacă am reușit eu, sunt 100% sigur că vei reuși și tu. 🙂

Sunt sigur că și tu ai trecut prin asta de multe ori. Oameni apropiați care n-au crezut în tine. Mama ta sau tatăl tău. Rude sau cadre didactice. Lumea și provocările ei, care nu te-a scutit de furia, ticăloșia, nedreptatea și lașitatea ei. Dar, hei, am o veste bună. Nu ești singurul care-a trecut pe aici.

E greu, dar tot ce este ușor se duce la fel de ușor.

Te provoc să transformi fiecare afirmație negativă și neadevărată la adresa ta în motivație. Lasă cuvintele grele care-ți sunt aruncate să se așeze la fund. Cazi de fiecare dată și ia toate lucrurile negative cu tine, acolo jos.

Cazi de 100 ori, dar ridică-te de 101 ori. Odată ridicat, lasă gunoaiele jos și învață să zbori. Învață să stai sus și nu lăsa nimic să te țină la pământ. M-auzi? Nimic! Fie ele cuvinte, experiențe, relații, averi, orice.

Ah, să nu uit. 🙂
Nu renunța niciodată!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s